×

Márkák a Zöldruhánál: Adidas

Adidas- A világhírű 3 sáv története

A 20. század elején egy német kisvárosból indult útjára az Adolf Dassler által alapított vállalkozás, aki kezdetben édesapja cipész vállalkozását vitte tovább, majd testvérével közösen áttértek a sportcipőkre, ami innentől kezdve egyre sikeresebbé vált, az 1936-os berlini olimpián már aranyérmes versenyző is viselte a cég által készített lábbeliket.
A sikeres vállalkozás a testvérpár viszálya miatt kettévált, Adolf becenevéből (Adi) és a családneve első 3 betűjéből alkotott márkanév mellett testvére végül a Puma sportmárkát alapította meg.
Az Adidas jellegzetes logója tulajdonképpen egyfajta technikai szükségesség eredményeként született meg, kezdetben egy, majd 3 csík volt jelen a cipőkön, ami a lábbelik oldaltartását volt hivatott szolgálni. Bár a 3 sávos márka logót már korábban levédette Dassler, a jelenleg is ismert leveles logó csak az 1972-es müncheni olimpián jelent meg először.
1997-től kezdve aztán kialakult a végleges 3 sávos logó, ami pedig az Adidas Originals vonalának a jelzése is lett, a napjainkban is használatos háromszöget alkotó csíkok pedig azokat a hegyeket, illetve kihívásokat szimbolizálják, amik leküzdésére a sportban és az életben egyaránt törekednünk kell.
Manapság a sportcipők mellett az Adidas az egyik legismertebb sportszereket és öltözéket gyártó sportmárka, amely a sportolásra szánt modellek mellett már a mindennapos, utcai viseletre is alkalmas ruházati termékeket is forgalmaz.

Kedvenc termékeim.

Sajnos a kedvenc listád még üres.

favorite_border 0